EDUCATION

 Ateljé AnnGeli

Egentligen är jag väl autodidakt...


Kurser har jag gått och de har varit väldigt olika inte bara inom måleri.


Skrivkurser, med olika tema inom olika genrer.


Experimentellt måleri där vi fick experimentera med alla material och färger som vi kände för var en fantastisk upplevelse. Att släppa konventionella tankar och bara skapa.


Kurser med olja, akryl, akvarell - skissande och koltecknande/kroki. En riktig utmaning! Kolet är verkligen spännande att svepa med och sudda.


Workshop med temprafärger och tema - under konstnärinnas ledning på Dunkers Kulturhus i Helsingborg.


Akvarellkurser - med fantastiska konstnärer - hela mitt seende på allt ändrades över en helg. Plötsligt förstod jag akvarellens hemligheter och möjligheter! Att våga släppa kontrollen och låta akvarellerna leva sitt eget liv, så vackert det blev. Tack Johan Ramberg i Malmö och Gudrun Jander i Hjärnarp!  Under längre kurser finner jag akvarellen fortsatt inspirerande med en magisk dimension till denna värld av okontrollerbara färger.


Batik, växtfärgning och lera - en värld för sig vilken vår lärarinna var expert på.2016, gick jag min första oljemålningskurs, oj vad det var en annorlunda men också fantastisk upplevelse. Oljan kan ju arbetas med länge... Ger då möjlighet att både bygga på och sudda. Det räcker med tre färger, gul, röd och blå, Tack Ingrid Nilsson-Lindgren för den insikten! Jag fortsätter hos Ingrid i Mörshög att utforska oljemåleriet.


Jag har också besökt och tagit till mig olika konstnärer med otroligt varierande stilar och uttryck - "allt är konst" . Oscar Reutersvärd och jag kikade på hans omöjliga figurer hos honom i Lund, de är ju alldeles speciella. Vi tyckte båda om Claude Monet, visade det sig.

Givetvis har jag också besökt olika utställningar allt från Salvador Dali i Stockholm till lokala små utställningar med stora och små kända och okända konstnärer.Fotograferar gör jag dagligen och kan fascineras av t ex hur årstider, gryning och kvällning med alla nyanser bara flödar. Ibland kan jag få fram ett uttryck eller känsla som aldrig går att hitta igen i fotot på natur, människor eller djur. Då - i det ögonblicket - känns det underbart.


Akrylkurs  I Ask utanför Röstånga finns Jardeback Art, där jag gått kurs under våren. Ny inspiration, nya tekniker och mycket glädje i en grupp av människor som alla har sin egen stil. Susanne Jardeback-Olesen gav goda råd som mentor.De flesta bilder har jag ju bevarat i mitt hjärta, där är de som små juveler att ta fram och beundra - i all sin stjärnglans. Lina njuter av sommarens vackraste blomma.

Copyright © All Rights Reserved