Beginning

Lina vilar på mors brudkista... i eftermiddagssol.

"Allting kommer till dig i rätt tid, var tålmodig"- säger indianerna.

1995 packade jag allt jag ägde och hade i staden. Förklarade för min lilla katt Dez att vi skulle flytta ut på landet till en gammal gård från 1800-talet och så gav vi oss iväg. Det var den 1 april.

Varken Dez eller jag ångrade vår flytt, hon njöt och jag myste. Den vildvuxna trädgården, den oinredda vinden och alla hemliga gömslen, allt var spännande för oss... inspirerande på alla sätt.


Min dröm har länge varit att få ha möjlighet att måla, skriva och skapa men inte bara för mig själv... fantasi har jag alltid haft i överflöd.

Nu har jag, sedan några år tillbaka, fått den chansen!


På Louisiana köpte jag en bok efter att ha tittat på Georgia O´Keeffe och hennes konst. Alla dessa färger och former, denna alldeles speciella kvinna fascinerade mig.

I en dokumentär var det en känd konstnär som sa "gör konst du själv vill hänga på dina väggar, INTE för att publiken ska bli tillfredsställd". Jodå, en del av mina verk hänger på mina väggar!

Oscar Reutersvärd och jag kikade på hans omöjliga figurer hos honom i Lund, de är ju alldeles speciella. Vi tyckte båda om Claude Monet, visade det sig.


Den som fick mig att ta steget fullt ut var en fin vän till mig, Ulrika Olofsson som är en mycket duktig och unik keramiker. När jag stod och beundrade hennes utställning och vackra föremål, sa hon: "Kan jag - så kan du!". Då tänkte jag att - så enkelt är det ju egentligen.


Så - här är jag nu, med penslar och färg, skapar och gör det jag tycker om. . Samtidigt hoppas jag av hela mitt hjärta att ni kan ta till er och glädjas av det jag gör.