NEWS and various info

INSTAGRAM: anneligannerup.art

Utställning i Gamla Rådhuset i Ängelholm!

Den 5 - 18 december 2022  ställer jag ut med min vän Sandra - Ateljé SanS. Igår 8 nov. träffades vi och diskuterade och planerade. Vår utställning kommer att vara öppen tisdag-fredag 12-17 och lörd-sön 14-18. VERNISSAGE - tisdag 6 november 12-18. Mer info kommer här... och i Ängelholms kommuns Evenemangskalender.

www.engelholm.se/evenemangskalender

VÄLKOMMEN!


Utställning, 5-6 november 2022 ställde jag ut med 16 andra konstnärer på Allegården i Hjärnarp. Många möten med både besökare och de andra konstnärerna. Fantastiskt givande, inte minst för att Freja Franck, som ansvarade för Kulturaftonen/helgen, var så otroligt trevlig och serviceminded. Hennes man Jesper SnickarFranck Ekobygg & Byggnadsvård, fanns också tillhands under helgen. Kan bara rekommendera denna speciella gård med allt de erbjuder och kommer att erbjuda framöver! Inte minst Julmarknad - 10 december 10-16. www.allegarden.se www.snickarfranck.se

Nya tavlor, i akvarell, "Floating"  med tre figurer som flyter omkring ... och "Mjauza" en höstkatt. Båda kan köpas - skicka medd. om Du är intresserad. 

MALYAN konstförening

Tillsammans med mina goa vänner Mattias och Lykke Banck, är jag nu en del av Malyans konstförening. Vi har haft en hektisk tid för att få ihop "allt". På Kronohäktet i Ängelholm hade vi 13-26 september 2021 utställning med regnbågstema soch en workshop. Alla som ville fick helt gratis komma in på vår utställning och måla sin egen regnbåge eller något annat. Många, 152 st på 6 dagar (24 timmar), i alla åldrar tog chansen och det var väldigt uppskattat. Nu är alla målningar/teckningar ihopsydda av Lykke och kommer att visas någonstans i kommunen framöver.  Inte bara utställningar - vi fick i uppdrag av Ängelholms kommun genom fantastiska Mai Kurdve, att ordna sommarlovsaktiviteter. Önskemål från kommunens sida var att vi hade drakbygge vid skateparken och sandslotts/ skulpturbygge på stranden. Så- vi tog oss an uppgiften och genomförde dessa två aktiviteter. Det kom fantastiska barn och vuxna i alla åldrar, till våra aktiviteter. Sandskulpturer av alla slag och storlekar byggdes i 2 dagar på Råbocka strand, solen sken och det var så kul! HD kom och gjorde reportage även kommunen hade utsänd reporter och fotograf. Vi drog en vinnare per dag som Mattias gjorde ett pris till. Det blev ett halsband med en liten flaska med kork och i den sand i från deras bygge på stranden fäst på en liten platta i "mysteriestil". Vinnare blev Nils och Noelle.

Våran motivering var att:

Nils Höglund byggde ett sandslott med massor av detaljer som han mycket bestämd, dirigerade sin mor o far att hjälpa till med. Där fanns bl a en vallgrav, HELIKOPTERPLATTA (unikt) med trappa upp, drakslem från draken hans pappa byggt, broar och portar, stegar, fönster mm. 

Vår motivering:

Noelle Parkhed skissade noga ut hur och var allting skulle vara i sanden. Därefter tog hon hjälp av sina kompisar som hjälpte henne bygga. Hon höll i allt från skissen, genom hela arbetet och till målet som blev en borg. I vallgraven lades snäckor som vatten, på innergården fanns marknadsstånd, en brunn med vev och lina, runt borgen gick en mur med torn och vägen in till borgen blev en bro. 

Drakbygge skateparken

Lykke och Mattias tog hand om vuxna och barn, ca 180 besökare och hjälpte de som ville att   bygga. Resultatet blev 57 drakar som fick flyga i vinden.Tyvärr regnade halva andra dagen bort men... i det stora hela var det en lyckad och uppskattad aktivitet. 


Vår Salong och Kulturhotellets Jurybedömda utställning

2021 19 juni - 25 juli var det för tredje året i rad konstnärer, detta året 29 st av 198 sökande, som ställde ut sina verk (600 verk lämnades in för bedömning). Jag  var en av konstnärerna som fick ställa ut. Såhär skrev årets jury Marina Schiptjenko om min av henne utvalda akvarell "Hunting shadows".

Galleri Peter Plato Kungsgatan 22 i Landskrona - Höstsalong 2020 november

Ca 25 utställare med olika teknik visade sina verk. Jag ställde ut 1 akryltavla, 1 oljetavla och 3 akvareller. 

Jurybedömd utställning Akvarellsalong Väsby Konsthall, Upplands Väsby 19 september - 18 oktober

Jag lämnade in 2 tavlor som blev jurybedömda och båda var med på utställningen. 144 konstnärer lämnade in 400 verk, 117 konstnärer antogs med 164 verk. www.vasbykonsthall.comGamla Rådhuset i Ängelholm. 

Tillsammans med mina vänner Sandra Sjögren, Ateljé Sans och Linda Sjögren, Ateljé Limas ställde jag ut i perioden (15)16 -28 augusti 2022. FÄRGKAOS hette utställningen eftersom vi jobbar i helt olika tekniker.

Vi hade över 200 besökare bl a från grekland och tyskland! I lokalen intill utställningen blev det förättat 2 vigslar när vi var där. Helt speciellt! Sista dagen hade jag en utlottning av en tavla, vinnare blev Martine Brandt. Här är några bilder på Gamla Rådhuset, vår fina trottoarpratare som Sandra och jag knåpade ihop samt några av mina tavlor från utställningen. Jag var SÅ nöjd, 8 av mina tavlor kom till nya hem!

Instagram: lindamariasjogren.art och sandrasj79konst

Tack till Mai Kurdve och Ann-Christin Larsson för möjligheten att ställa ut i detta fantastiska Gamla Rådhus med sin historia och speciella charm. 

Vill Du veta mer om Gamla Rådhuset och utställningmöjligheter? Gå in på: engelholm.se, Uppleva och göra, Kultur, Platser för kultur så hittar Du info där.

Stiftelsen Djurhemmet Tassebo.

Varje år skänker jag minst en tavla - till Djurhemmet Tassebo, bl a vid firandet av Djurens Dag (som infaller varje år 4 oktober) då alla djur men speciellt katter är något som rör mitt hjärta särskilt. Se mer på deras hemsida: www.djurhemmet-tassebo.se

2022 var det 2 vinnare som fick första pris. En tavla blev målad i olja på duk enligt önskemål. Det blev en stilig kattkille Bamse, som växt en hel del från dagen då bilden var tagen. Dagen då jag överlämnade tavlan och en blomsterbukett, träffade jag både Bamse som är en helt underbar och vacker katt samt hans mycket trevliga husse. 


2021 var inget undantag, den lyckliga vinnaren hörde av sig och här nedan ser ni resultatet. Det blev en plats i skogen som betydde mycket för den väldigt trevliga vinnaren. Den är målad i akvarell och var 64 cm x 50 cm den blev inramad och överlämnades personligen tillsammans med en uggletavla (beställd av vinnaren). Nu 2022 har jag fått nya uppdrag, som visas här såklart när de är färdiga.

Jurybedömd utställning i Romele Konsthall, Dörröd

Den 1-9 september 2018 fanns några av mina tavlor i Romele Konsthall. De köpte in en av mina tavlor efter den jurybedömda utställningen till vilken 153 konstnärer sökt!


Även 2019 - då jag ställde ut på deras Vårsalong, där 176 sökt och 76 konstnärer medverkade, köpte de in en av mina tavlor! "Follow me" akryl... (tavlan som visas här)


2020 hade jag 5 tavlor med som blev jurybedömda. Fick sedan chansen att hänga ytterligare 3 tavlor vilket kändes oerhört bra och som jag givetvis är väldigt tacksam för. 141 konstnärer lämnade in sina verk - 75 konstnärer antogs. En av mina tavlor köptes in av Romele Konstförening, vilket jag är väldigt glad för.

Beställd tavla, Scilla en liten söt katt, akryl på duk. Ramen i färg "Snövit" specialtillverkades av Glas o Ram i Landskrona, då tavlan/duken var i ett udda mått. De stod också för proffsig inramning. 

"Kattkompisar", akvarell, 40cm x 30cm. Tavlan är såld!

Linda Maria Sjögren, Ateljé LimaS, är en av mina fantastiska konstnärsvänner. Hon målar i akryl och gör små skulpturer i blandteknik. Vi ställer ut tillsammans under namnet "O AK VA KRYL"  - 2 konstnärer 3 tekniker. Nedan 2 tavlor och 2 skulpturer.

Instagram: lindamariasjogren.art

Mail: lindasjogren10@gmail.com

 

Min tavla, Birds - akvarell, en tavla med starka känslor...

Tavlan är såld!